top of page

Aan alle catcallers, fluitende en sissende mannen op straat en in het park.


ENG: read English here 

Vandaag heb ik voor het eerst sinds de lockdown hardgelopen en ik kreeg dan ook de kans om te genieten van de zon op mijn huid, de bloesems aan de bomen; maar ik heb vooral genoten van het gefluit en gesis dan vanuit alle hoeken mijn kant op kwam.


En dan heb ik het nog niet eens gehad over de motiverende spreuken die elke 100 meter aanmoedigend naar mij geschreeuwd werden.


Ik moet zeggen dat deze mate van support mij geheel onbekend was, maar dat het zeker heeft bijgedragen aan de kwaliteit van mijn training.


Aan alle catcallers, fluitende en sissende mannen op straat en in het park.

Na wat rondvragen kwam ik erachter dat mijn vriendinnen deze toename in ongevraagde motivatie ook hebben ervaren.


Wij roepen dan ook iedereen op zich bewust te worden van deze verandering en hier op een positieve manier aan bij te dragen. Want alleen samen kunnen we dit in stand houden.


We snappen dat het soms moeilijk is en daarom hebben we handleiding opgesteld.


De volgende tips zijn voor iedereen die zelf geen zin heeft om te rennen, maar de sportievelingen toch graag wil steunen.1. Om te beginnen kan je ze verbaal aanmoedigen.

(Let op de volgende quotes zijn niet van mij, alle credits naar de rechtmatige bedenkers).


“kom op schatje: sneller, sneller”

“Als je moe bent mag je op m’n schoot wel uitrustingen”

“Hé pssst meisje. Pssst. Ren jij hier vaker?”

“Hé zullen we samen een blokje om rennen?”

“Mmm die beentjes mogen wel naar mijn huis rennen.”

“oe la la laat dat lekkere kontje maar schudden”

“Niet opgeven schatje, je gaat zo lekker.”

“Zelfs ‘zo’ mag jij wel onder mij liggen.”


Ik kan me niet voorstellen hoe ik mijn 10km zonder deze support ooit had kunnen volhouden.


2. Ren gezellig mee

Persoonlijk vond ik het erg prettig als mensen spontaan naast me kwamen rennen, fietsen of rijden(met de scooter) om face to face te vragen of ik het lekker vind om aan mijn mooie paardenstaart getrokken te worden.3. Alle beetjes helpen

Mocht je geen zin hebben om je mond open te trekken kan je natuurlijk altijd nog toeteren of uitgebreid staren. (Dit werkt vooral goed als je je in gezelschap bevindt en het gesprek niet wil verstoren)


Kortom: als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we er met z’n alle voorzorgen dat hardlopers in Corona tijd niet alleen hun conditie verbeteren, maar in het zelfde rondje ook hun geest verruimen en hun eigenwaarde opkrikken.


Bij voorbaat dank voor je inzet en medewerking.


Groetjes,

Evi en alle sportievelingen in je nabije omgeving.0 comments
bottom of page